V prometni nesreči umrl hrvaški olimpijec

Foto: 24sata
Foto: 24sata
V hudi prometni nesreči v predoru na Reki sta sinoči umrli dve osebi. Ena od njiju je bil Antonio Rački.
Oglej si celoten članek

V reškem predoru Pećine sta v petek okoli 21.40 trčila osebno in tovorno vozilo. Nesreča se je zgodila, ko je 19-letni voznik avta znamke MINI najverjetneje zaradi prehitre vožnje zapeljal na nasprotni vozni pas, tam pa trčil v tovornjak, ki ga je upravljal 62-letnik. 

Zaradi silovitosti udarca so iz avta padli trije potniki. 19-letni in 50-letni sopotnik sta bila na mestu mrtva, voznik in 20-letni četrti sopotnik pa hudo poškodovana. Hudo je poškodovan tudi voznik tovornjaka.

Kot poročajo hrvaški mediji, je v nesreči umrl 50-letni nekdanji smučarski tekač Antonio Rački. Po rodu iz Delnic je bil rojen v športni družini. Z 18 leti je predstavljal takrat mlado Hrvaško na zimskih olimpijskih igrah v norveškem Lillehamerju in nastopil tudi na 50-kilometrskem maratonu, štiri leta kasneje pa še v japonskem Naganu, kjer pa je zaradi bolezni odstopil. S 23 leti je nato zaključil kariero. V karieri je trikrat stal na najvišji stopnički tekmovanj pod okriljem FIS, v svetovnem pokalu pa ni imel odmevnejših uvrstitev.

Eden od obeh preživelih iz avta je po neuradnih informacijah Novega lista sin Račkega. 

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:56 10. Februar 2024.

    Rečani so obupni vozniki. Vedno sem ekstra previden mimo reke.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.