V pregretem avtomobilu umrl dojenček, eden od staršev pozabil nanj

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Šestmesečnega dojenčka iz ameriške zvezne države Louisiana je eden od staršev pustil v avtu. Zjutraj bi ga moral odpeljati v varstvo, vendar je na to pozabil.
Oglej si celoten članek

Dojenčka so našli na zadnjem sedežu avta ob okoli 17.45, poroča ABC News. Temepartura je v avtomobilu narasla na okoli 38 stopinj Celezija. 

Starša sta ugotovila, da je eden od njiju na otroka pozabil šele, ko sta ga popoldne šla iskati v vrtec.

Večina staršev je prepričanih, da se jim nikoli ne more zgoditi, da bi pozabili otroka v avtu. "Vsak človek je sposoben pozabiti otroka v avtu," pa pravi David Diamond, profesor psihologije na Univerzi Južne Floride, ki se že več let ukvarja s tako imenovanim "sindromom pozabljenega dojenčka".

Preiskava je še v teku, obdukcija pa bo pokazala, kdaj je dojenček umrl. 

Že več kot 12 primerov

Po podatkih organizacije za varnost otrok, je v ZDA v letošnjem letu umrlo že več kot 12 otrok, ki so jih pustili v razgretem avtu. V začetku tega meseca je umrl dveletni deček umrl, ki so ga našli v vročem avtomobilu v Georgii. Malčka so neodzivnega našli v parkiranem vozilu v Marietti, približno eno uro izven Atlante. Reševalci so ga otroka odpeljali v bolnišnico, kjer pa so ga lahko le razglasili za mrtvega. 

Smrt otroka v pregretem avtu tudi pri nas

Julija lani je v razbeljenem avtomobilu v Sv. Lovrencu v občini Prebold umrl dveletnik. Avto je bil parkiran pred družinsko hišo. Mati in njen partner naj bi nanj pozabila, ker sta praznovala v hiši, kjer so kriminalisti nato pdkrili tudi prepovedane substance. Sojenje materi se je začelo maja letos. 

Nedavno pa smo poročali tudi o primeru otrok, ki sta bila zaprta v avtomobilu na parkirišču pred trgovskim centrom v Kopru. Zgodba se je končala srečno, saj so ju z avtomobila, kjer je temeratura narasla žđe na 50 stopinj Cečzija, rešili gasilci. 

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:52 2. Avgust 2024.

    No, električni stol nanj ne bo pozabil...

  • 15:45 2. Avgust 2024.

    Kako lahko kdo pozabi na svojega otroka??!

  • 13:36 2. Avgust 2024.

    pozabil na otroka ? na mobitel sigurno ne bi ! pa na čike tud ne !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.