V požaru v ruski bolnišnici 23 mrtvih

Foto: EPA
Foto: EPA
V požaru v psihiatrični bolnišnici na jugu Rusije je minulo noč umrlo 23 ljudi, še 23 je bilo poškodovanih, so sporočili z ruskega ministrstva za izredne razmere.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo iz Rusije, so 19 trupel našli na požarišču, štirje ljudje pa so poškodbam podlegli v bolnišnici. Požar je izbruhnil v zgradbi iz lesa v vasi Alferovka v pokrajini Voronež. Vzrok požara še ni znan.

Tovrstne tragedije v ruskih psihiatričnih ustanovah niso redke. V uporabi je še vedno zastarela infrastruktura iz sovjetskega obdobja, varnostni standardi pa so nizki.

V požaru v psihiatrični bolnišnici na severozahodu Rusije je septembra 2013 umrlo 37 ljudi, v še enem požaru aprila istega leta pa 38.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.