V požaru umrl triletni fantek

Foto: Žurnal24
Medtem ko so Romi te dni v ospredju poročanja zaradi deportacij iz Francije, je v Rimu zagorelo v ilegalnem romskem naselju. Vzrok požara še preiskujejo.
Oglej si celoten članek

V ilegalnem romskem naselju v okolici Rima je danes prišlo do požara, v katerem je umrl triletni romski deček. Njegov trimesečni bratec je v požaru dobil hude opekline na 40 odstotkih telesa, medtem ko sta starša dobila lažje telesne poškodbe.

V požaru je popolnoma pogorelo 30 improviziranih romskih bivališč. Vzrok še preiskujejo; dejstvo, da je zagorelo ravno v času žolčnih razprav glede deportacij Romov, ki so v Evropski uniji ilegalno, pa daje slutiti, da je bila morda na delu roka požigalcev.

V tej smeri vsaj teče policijska preiskava. Italijanski mediji ob tem še poročajo, da je italijanski zunanji minister Roberto Maroni najavil, da bi lahko Rome v Italiji doletela ista usoda kot njihove sonarodnjake v Franciji.

V Rimu so se mestne oblasti po požaru odločile, da bodo ilegalno romsko naselje popolnoma uničili, njegove stanovalce – teh je 63 – pa naj bi preselili v mestni hostel.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.