V nesreči turistične podmornice trije mrtvi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V nesreči turistične podmornice ob obali egiptovskega letališča Hurgada so danes utonili trije Nemci – zakonski par in njun otrok, še trinajst turistov različnih narodnosti pa so rešili. Po prvih ugotovitvah je nesreči botrovalo trčenje podmornice s koralnim grebenom, zaradi česar je v plovilo začela pritekati voda.
Oglej si celoten članek

Četverico izmed rešenih turistov so prepeljali v bolnišnico, poročanje egiptovske televizije povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Izleti s podmornicami med znamenitimi koralnimi grebeni v Rdečem morju so med turisti v Egiptu zelo priljubljeni. Egiptovska letovišča ob Rdečem morju vsako leto obiščejo množice turistov z vsega sveta.

Turizem v Egiptu je lani utrpel izgube zaradi vstaje, ki je z oblasti odnesla dolgoletnega voditelja Hosnija Mubaraka. Že decembra 2010 pa je med turiste nemir vnesel niz napadov morskih psov, v katerih je umrlo pet ljudi. Plaže najslavnejšega letovišča Šarm el Šejk so takrat zaprli za več tednov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.