V nemškem Kölnu odjekila eksplozija

Foto: EPA
Foto: EPA
Gre za eno v seriji eksplozij.
Oglej si celoten članek

V mestu Köln na zahodu Nemčije je danes odjeknila eksplozija, v kateri je bila poškodovana kavarna. Gre za zadnjo v vrsti skrivnostnih eksplozij, ki so vznemirile prebivalce mesta in za katere oblasti menijo, da bi lahko bile povezane s spori med rivalskimi mamilarskimi tolpami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih nemške policije so ob okoli 2.45 po srednjeevropskem času lokalni prebivalci slišali eksplozijo v okrožju Pesch. Kmalu zatem pa je zagorelo v kavarni v pritličju stanovanjske stavbe. Gasilci so pred gašenjem požara za krajši čas iz stavbe evakuirali približno 20 ljudi. Dve osebi sta bili lažje poškodovani.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik policije, je v teku preiskava incidenta in njegovih morebitnih povezav z nedavnim nizom eksplozij v mestu. Prejšnji teden sta denimo v nekaj dneh v Kölnu odjeknili dve eksploziji, ena pred trgovino z oblačili, druga pa pred nočnim klubom. Oblasti menijo, da bi eksplozije lahko bile povezane s spori med rivalskimi mamilarskimi tolpami.

"Očitno so v tem okolju neplačani računi, ki se še vedno poravnavajo," je prejšnji teden izjavil vodja kölnskega kriminalističnega oddelka Michael Esser in dodal, da se s primeri ukvarja več kot 60 preiskovalcev. Kölnski tožilec Ulrich Bremer pa je pojasnil, da se eden od teh "neplačanih računov" nanaša na izginotje približno 300 kilogramov konoplje.

Slovenija Eksplozija v poslovni coni v Brežicah Svet Moški uspel zaustaviti napadalca, ki je ubil eno osebo

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:31 26. September 2024.

    Židovski telefoni

  • 19:28 25. September 2024.

    Počakajte na Oktoberfest, to bo vsega!

  • 18:22 25. September 2024.

    Ko je eksploziv v igri ni več hec

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.