V napadu na banko 35 mrtvih

V Džalalabadu na vzhodu Afganistana so talibani napadli banko. Mrtvih naj bi bilo 35, ranjenih pa 70.
Oglej si celoten članek

Število smrtnih žrtev sobotnega napada talibanov na banko v mestu Džalalabad na vzhodu Afganistana je naraslo na 35, najmanj 70 ljudi pa je bilo ranjenih. To številko so sporočile afganistanske oblasti, medtem ko so tuje agencije poročale o 18 smrtnih žrtvah napada.

Napad na banko je izvedlo sedem samomorilskih napadalcev, oboroženih s puškami in ročnimi bombami. Sledil je spopad s policijo. Med mrtvimi in ranjenimi je veliko policistov, civilistov in uslužbencev banke.

Foto: Žurnal24


Pripadniki afganistanske policije, ki naj bi leta 2014 od vojske prevzeli odgovornost za zagotavljanje varnosti v državi, so pogosto tarča talibanskih napadov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.