V Libiji ugrabili srbskega državljana

Foto: EPA
Foto: EPA
36-letni srbski državljan Miroslav Tomić, ki je zaposlen v Libiji, je pogrešan. Srbsko zunanje ministrstvo je v stalnem kontaktu z libijskimi oblastmi, s katerimi si prizadeva za njegovo izpustitev.
Oglej si celoten članek

Srba Miroslava Tomića, ki že 20 let živi v Libiji, so ugrabili v soboto. Dela za nemško podjetje Ferrostaal, ki dobavlja in vzdržuje naftovode. Glede na to, da je izginil z območja naftnih vrtin družbe Arabian gold olive company, ki ni na območju spopadov, oblasti menijo, da so ga ugrabile lokalne kriminalne združbe. Predvidevajo, da bodo ugrabitelji zanj zahtevali denarno odkupnino.

Kot je znano, v Libiji so pred dobrima dvema mesecema v nenavadnih okoliščinah ubili dva srbska državljana. Po domnevah srbskih oblasti sta umrla v ameriškem zračnem napadu na teroristični tabor, vendar to ni bilo potrjeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.