V ladijski nesreči več kot 100 mrtvih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V nesreči ladje na reki Niger osrednjem delu Nigerije je umrlo najmanj 100 ljudi.
Oglej si celoten članek

Novico o nesreči je nigerijska policija potrdila danes. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, se je nesreča ladje z okoli 300 ljudmi na krovu zgodila že v ponedeljek.

Ladja, ki je med drugim prevažala svate, je potonila, pri tem pa so umrli najmanj 103 ljudje. Okoli 100 naj bi jih nesrečo preživelo, dodaja francoska tiskovna agencija AFP.

Vzrok za nesrečo še ni znan. Podobne ladijske nesreče so sicer v Nigeriji pogoste. Razlog so preobremenjene in slabo vzdrževane ladje. Niger je največja reka v Nigeriji in tretja najdaljša v Afriki.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.