V jedrskem reaktorju našli bombo

Foto: EPA
Foto: EPA
V bližini jedrskega reaktorja na Švedskem našli bombo. Zaostrili varnostne ukrepe.
Oglej si celoten članek

Švedske oblasti so pri jedrskem objektu Ringhals, južno do Gothenburga, odkrile bombo, zaradi česar so povišale stopnjo nevarnosti v okolici vseh jedrskih objektov.

Bombo so našli na enem od tovornjakov, ki je bil namenjen na območje reaktorja. "Pod prvo stopnico tovornjaka je gasilni aparat. Tam je bil nameščen eksploziv," je dejal predstavnik Ringhalsa Gösta Larsen, poroča švedski The Local.

Eksploziv so odkrili psi, s katerimi so pozneje pregledali celotno območje, vendar niso našli drugih eksplozivnih teles.

Policija za zdaj še nima podatkov o tem, kdo bi lahko načrtoval napad. Domnevajo pa, da je bombo, ki je bila sicer premajhna, da bi lahko naredila škodo na reaktorju, izdelal civilist.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:24 21. Junij 2012.

    Kaj je zdaj res, "novinarji", a je bila bomba v reaktorju (kot pravita naslov clanka in povezava na clanek) ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.