V Italiji podobno kot v Egiptu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vodja tretje najmočnejše stranke v italijanskem parlamentu gibanja Pet zvezd Beppe Grillo meni, da v Italiji poteka podobna revolucija kot v Egiptu. Vsi politiki bi morali oditi, je prepričan Grillo, ki vztrajno zavrača sodelovanje z uveljavljenimi strankami pri oblikovanju vladne koalicije.
Oglej si celoten članek

"Ali kdo v Egiptu žaluje za (strmoglavljenim predsednikom Hosnijem) Mubarakom? Tu ne bo nihče žaloval za (Pierluigijem) Bersanijem, za (Silviem) Berlusconijem. Vlado države bomo poverili normalnim, poštenim in transparentnim ljudem," je v danes objavljenem pogovoru za brezplačni časnik Metro dejal Grillo.

"Podjetjem, ki želijo investirati, ne bo več treba zapuščati Italije in proizvajati v Švici, Avstriji ali Sloveniji," je dejal in napovedal, da bodo v državi "ustvarili pogoje, ki bodo omogočili transparenten, pošten in kompetenten potek investicij".

Njegovo gibanje Pet zvezd želi v Italiji pospešiti spremembo mentalitete in kulture. "Predlagamo drugo obliko politike in gospodarstva. Moramo si predstavljati drug svet, ker ta ne funkcionira več," je dejal in dodal, da v Italiji ni več nobene velike industrije, majhna in srednja podjetja pa umirajo.

Njegovo gibanje je pred tem v torek zvečer zasedlo parlament. Z večurno protestno akcijo so njegovi pripadniki želeli doseči, da parlamentarni odbori kljub političnemu patpoložaju po februarskih volitvah začnejo z delom. To se sicer ponavadi zgodi šele po oblikovanju vlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.