V hot dogu našli sledi človeškega DNK

Foto: EPA
Foto: EPA
Raziskava v Združenih državah Amerike. Testirali so hot doge, od katerih se je dobršen del izkazal za problematičnega. Odkrili celo sledi človeškega DNK.
Oglej si celoten članek

Organizacija Clear Food, ki se ukvarja s podrobno analizo hrane, je objavila izsledke raziskave, ki dokazuje, da so v nekaj hot dogih, ki so jih testirali, odkrili človeški DNK.

Testirali so 345 hot dogov, hrenovk v tem prehranskem proizvodu, in ugotovili, da je kar dobrih 14 odstotkov testiranih spornih. V dveh odstotkih so našli celo sledi človeškega DNK. Šlo je za vegetarianske hot doge. Skupno 10 odstotkov vegetarianskih hrenovk v hot dogih je vsebovalo sledi mesa.

Raziskava je pokazala tudi, da nekateri hot dogi vsebujejo sestavine, ki niso navedene na deklaraciji, nekaterih navedenih na dekaraciji pa hrenovke niso vsebovale. Clear Food pri tem izpostavlja, da so nekateri testirani hot dogi vendarle "zavidljive kakovosti".

Američani se skoraj gotovo zaradi te raziskave ne bodo odpovedali svojemu priljubljenemu prigrizku; ob izsledkih analize Clear Food, ki so jo povzeli vsi največji ameriški mediji, so med drugim objavili tudi podatek, da Američani samo za dan neodvisnosti pojedo 150 milijonov hot dogov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.