V enem dnevu 98 mrtvih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V spopadih v Afriki je v zadnjih dveh dneh umrlo najmanj 300 ljudi, pravi Rdeči križ.
Oglej si celoten članek

V Srednjeafriški republiki je samo včeraj v spopadih med kristjani in muslimani umrlo najmanj 98 ljudi. Organizacija Zdravniki brez meja je potrdila 50 smrti, novinar tiskovne agencije AP pa je v mošeji v mestu Bangui preštel še 48 trupel. Več ljudi je ranjenih.

Ko se je nasilje umirilo, so bile ceste prazne. Več oseb si je zatočišče poiskalo v cerkvah. Oboroženi neznanci so napadli tudi hišo predsednika Michela Djotodiaa in predsednika vlade Nicholasa Tiangaya.

Stanje je bilo v zadnjih mesecih tako pereče, da so se Združeni narodi izrekli za vojaško posredovanje v regiji. Varnostni svet je to odločitev potrdil. Francoski vojaki so že prispeli v Bangui.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.