V bližini ostankov Titanika našli razbitine, posadki ni bilo pomoči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Potrdili, da so potniki podmornice umrli.
Oglej si celoten članek

Podvodno daljinsko vodeno vozilo je v bližini ostankov ladje Titanik v Atlantskem oceanu odkrilo "polje razbitin", je danes sporočila ameriška obalna straža in dodala, da so že pričeli z analizo novih informacij. Po navedbah strokovnjaka za potapljanje naj bi bila med razbitinami pristajalni okvir in zadnji pokrov pogrešane podmornice Titan.

Ob 21. uri po srednjeevropskem času so v Bostonu pripravili novinarsko konferenco, potrdili so, da je vseh pet potnikov posadke žal umrlo. 

Iskanje začeli v nedeljo zvečer

Pred tem pa je strokovnjak za potapljanje David Mearns sporočil, da so med najdenimi razbitinami pristajalni okvir in zadnji pokrov podmornice. Kot je povedal za britanski BBC, mu je to informacijo dal predsednik mednarodne organizacije Explorers Club, ki je bil na zvezi z reševalno ekipo.

Iskanje podmornice se je začelo v nedeljo zvečer, ko so izgubili stik s posadko. Za krmilom je bil Stockton Rush, izvršni direktor podjetja OceanGate, ki je organiziralo odpravo. Njegovi potniki so bili britanski pilot in poslovnež Hamish Harding, pakistansko-britanski poslovnež Šahzada Davud in njegov sin Suleman ter 73-letni francoski raziskovalec Paul-Henry Nargeolet.

Po besedah Davida Concannona, svetovalca družbe OceanGate Expeditions, ki je nadzorovala misijo, je imela podmornica štiridnevno zalogo kisika, ko je v nedeljo zjutraj zaplula v morje. 

 

Svet Iskanje prešlo v kritično fazo, iz globine zaznali zvoke Svet Ujeti pod vodo imajo kisika le še za 40 ur

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:58 23. Junij 2023.

    Med tem pa salonski oficirji iz Bruslja pod komando ameriške marionete skušajo s svojim titanikom, polnim plesočih in ploskajočih pišmeuharskih …

  • 08:05 23. Junij 2023.

    Nobene škode. Kaj pa sploh rinejo tja in kaj v tistem zarjavelem železju naj bi videli. Razni Hamishi, Sulemani in …

  • 07:38 23. Junij 2023.

    Pa so odšli milijarderji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.