V Benetkah nekaterih visoka voda ne moti

Foto: Reuters poplave Benetke Foto: EPA poplave Benetke Foto: Reuters poplave Benetke Foto: Reuters poplave Benetke Foto: Reuters poplave Benetke Foto: Reuters poplave Benetke Foto: Reuters poplave Benetke Foto: EPA poplave Benetke Foto: EPA poplave Benetke Foto: EPA poplave Benetke
Benetke so v zadnjih dneh postale mesto pod vodo in ne mesto nad njo. Italijanski mediji poročajo, da je poplavljenega kar 70 odstotkov mesta.
Oglej si celoten članek

Zaradi visoke plime in močnega južnega vetra so bile Benetke včeraj poplavljene, raven vode v beneški laguni pa je bila šesta najvišja, odkar so pred 150 leti začeli meritve. V nedeljo je bilo pod vodo 70 odstotkov Benetk, saj je plima dosegla 150 centimetrov. V Benetkah sicer načrtujejo mobilne pregrade, ki se bodo dvignile z morskega dna in preprečile poplavljanje mesta med plimo, vendar te ne bodo začele delovati pred letom 2014.

A odvečna voda turistov in tamkajšnjih prebivalcev očitno ne moti, saj se po ulicah brezskrbno sprehajajo v gumijastih škornjih, nekateri v pomankljivih oblačilih, spet drugi so močno deževje izkoristili celo za plavanje in skoke v vodo.

Zaradi slabega vremena so imeli v nedeljo težave tudi drugod po Italiji. Tako je moralo v Toskani domove zapustiti kakih 200 ljudi, o močnem deževju pa so poročali tudi iz Ligurije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.