V Ameriko po novo srce

Foto: Žurnal24 Nobelov nagrajenec po lastnih besedah nima 100.000 dolarjev za operacijo srca.
Nekdanjemu poljskemu predsedniku in Nobelovemu nagrajencu za mir Lechu Walensi bodo morali presaditi srce, zato je že začel zbirati denar za potrebno operacijo v ZDA.
Oglej si celoten članek
"Nimam 100.000 dolarjev, kolikor jih potrebujem za operacijo, zato bom začel zbirati denar. V nasprotnem primeru boste vi morali zbirati denar za moj venec," je za sredino izdajo slovaškega dnevnika Dzienik dejal Walensa. Dodal je, da so že ugotovili, da presaditev srca nujno potrebuje, zdaj pa je treba razrešiti samo še tehnične podrobnosti za vpis na ameriški seznam ljudi, ki čakajo na presaditev tega za življenje potrebnega organa.

"Če bo moje srce nadaljevalo uničevanje s sedanjim tempom, lahko zdrži še od dveh do petih let," je še dejal nekdanji poljski predsednik, ki si želi, da bi mu srce presadili v bolnici v Houstonu, kjer so srce operirali tudi nekdanjemu ruskemu predsedniku Borisu Jelcinu, čeprav so se za presaditev srca ponudile tudi nekatere ugledne klinike zahodne Evrope.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.