Ustavljajo poslednji reaktor

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na Japonskem ustavljajo še zadnji delujoči reaktor – sicer zaradi inšpekcijskega nadzora, a vendar nimajo načrtov, da bi ga v bližnji prihodnosti zagnali.
Oglej si celoten članek

Energetsko podjetje Kansai Electric Power je danes začelo počasi ustavljati reaktor številka štiri v svoji jedrski elektrarni Oi v prefekturi Fukui na zahodu Japonske. Reaktor naj bi se dokončno zaustavil do ponedeljka zjutraj po lokalnem času.

Zaradi te poteze bo tretje največje gospodarstvo na svetu že drugič po jedrski katastrofi marca leta 2011 ostalo brez jedrske energije. Po ocenah analitikov bi Japonska lahko ostala brez jedrske energije do decembra, kar bi bilo najdlje od 60. let prejšnjega stoletja, navaja britanski BBC.

Japonski premier Šinzo Abe je sicer javno podprl rabo jedrske energija, a javnost je večinoma proti zaradi strahov pred morebitnimi nesrečami, potem ko se je v Fukušimi zgodila največja jedrska katastrofa po Černobilu leta 1986.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:57 15. September 2013.

    Ja, zelo imajo čisto tam okol Černobila in okol Sexušime, ampak Konji ne vedo , da tudi Odpadki ostanejo neverjetno …

  • 18:01 15. September 2013.

    a si ti smotan konju en kasno zaustavljajne nuklearke se zgradit treba 1 al pa 2 bloka ne pa zaustavt …

  • 13:43 15. September 2013.

    KOOOOOOONČNO Prihajajo K Pameti !!! Še pri nas bi isto mogli Tko Začet' z zaustavljanjem !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.