Uradno: ruskega tajkuna niso ubili

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Leonid Gart je umrl zaradi srčnega zastoja, v njegovi krvi pa niso našli sledi alkohola ali drog.
Oglej si celoten članek

"Specialist sodne medicine je z obdukcijo ugotovil, da je vzrok smrti akutna srčna odpoved zaradi aterosklerotičnega zoženja koronarnih arterij. Obdukcija je potrdila, da truplo nima svežih znakov mehanskih poškodb. Toksikološke analize tkiv in telesnih tekočin niso pokazale prisotnosti alkohola ali drog," v sporočilu za javnost navaja hrvaško državno pravobranilstvo. Imel je namreč zožene krvne žile, splitski patologi pa so ugotovili tudi pljučni edem.

Tako so ovrženi vsi dvomi o smrti tajkuna, potem ko so ruski mediji špekulirali, da bi lahko Leonida Garta ubili zaradi njegovih zvez v Rusiji in da so na Hrvaško tudi prispeli ruski preiskovalci, kar pa so hrvaške oblasti zanikale.


Natalija Gart, vdova ruskega oligarha, ki se je ukvarjal z gradbeništvom in bil blizu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, naj bi že zapustila Hrvaško.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.