Ups, to pa ni pravo letališče

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kaj je šinilo v glavo pilotu, da je pristal na napačnem letališču, še ni jasno.
Oglej si celoten članek

Indonezijska letalska družba Sriwijaya Air  je takoj suspendirala pilota, ki je namesto na letališču v Padangu pristal na letališču v Tabingu.  Razlika med krajema je sicer le dvanajst kilometrov, poroča BBC. 

Na letalu je bilo 96 potnikov, ki so ob pristanku debelo pogledali, nikoli pa niso bili v nevarnosti. Sprožili so notranjo preiskavo. Po zatrjevanju indonezijskega mininistrstva za promet je let potekal povsem normalno, seveda le z eno malo pomankljivostjo: napačnim krajem pristanka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:34 16. Oktober 2012.

    na letališču Padangu ..... ali Tabingu..... imena so skoraj podobna če si pol zaspan

  • 23:06 15. Oktober 2012.

    Pa to se lahko zgodi zelo hitro , če je avion manjši , letališće eno in drugo pa nimata ILS …

  • 18:30 15. Oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.