Umrla Barbara Prammer

Foto: EPA
Foto: EPA
Umrla je Barbara Prammer, predsednica avstrijskega parlamenta in prva ženska na tem položaju. Imela je 60 let.
Oglej si celoten članek

Barbara Prammer je umrla za posledicami raka. Prammerjeva je bila veteranka avstrijske politike in je zasedala pomembna mesta v socialdemokratski stranki (SPÖ). 

Da je zbolela, je izvedela lani septembra in o tem odkrito spregovorila v javnosti, oktobra je bila po letu 2006, ko je kot prva ženska zasedla ta položaj, tudi ponovno izvoljena na mesto predsednice avstrijskega parlamenta, poroča Die Presse. 

Prammerjeva zaradi napredovanja bolezni ni več vodila poslednje julijske seje pred počitnicami.

Avstrijski kancler Werner Fayman je ob smrti dejal, da je bila prava socialdemokratka in da je bila posebej predana boju proti sovražnemu govoru, rasizmu in antisemitizmu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.