Umrl ob reševanju avtomobila

Foto: Žurnal24 V noči na ponedeljek se je silovito deževje z močnimi vetrovi razdivjalo tudi na
Slovaško so v nedeljo prizadele poplave, ki so terjale najmanj eno smrtno žrtev. Moški je umrl v deroči vodi, ko je poskušal rešiti svoj avto. Hudo neurje prizadelo tudi Nemčijo.
Oglej si celoten članek

Po navedbah slovaškega notranjega ministrstva so bile razmere najbolj kritične v krajih Handlova, Žiar nad Hronom in Prievidza. Smrtno žrtev so poplave zahtevale v kraju Handlova. Gre za moškega, ki je umrl v deroči vodi, medtem ko je poskušal rešiti svoj avto. Enega človeka še pogrešajo.

Prizadeta območja v Handlovi in Prievidzi je v nedeljo zvečer že obiskal slovaški notranji minister Daniel Lipšic, ki je ocenil, da je bila povzročena velika gmotna škoda. Narasle vode so med drugim porušile tri mostove v Handlovi in poplavile številne ceste.

Toča v velikosti teniških žogic
Minuli konec tedna so poplave, prav tako posledica hudega naliva, prizadele sosednjo Češko in zahtevale pet življenj. Neurja so Češko zajela tudi tokrat. V Pragi je v nedeljo zvečer padala toča v velikosti žogic za namizni tenis, šest ljudi pa so poškodovali predmeti, ki jih je nosil veter. Voda je vdrla tudi v eno od postaj podzemne železnice v češki prestolnici.

Gasilci in reševalci so zaradi neviht in toče imeli polne roke dela tudi na sosednjem Poljskem. V Varšavi je močan veter lomil veje, podiral drevesa in odnašal strehe, severozahodno od poljske prestolnice pa so bili ranjeni trije ljudje, ker je na njihovo vozilo padlo drevo.

Zaprte tudi avtoceste
V noči na ponedeljek se je silovito deževje z močnimi vetrovi razdivjalo tudi nad severom in vzhodom Nemčije ter povzročilo naraščanje rek in ponekod poplave. Najbolj je bila prizadeta zvezna dežela Saška, kjer so južno od mesta Bautzen ob reki Spree ter ob nekaterih pritokih reke Labe davi razglasili drugo najvišjo stopnjo nevarnosti. Avtocesta iz Dresdna proti Češki je bila zaradi poplav zaprta, več manjših rek je prestopilo bregove in poplavilo bližnje kleti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.