Ukradli 22 ton sira, oglasil se je tudi Jamie Oliver

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Britanski veletrgovec s sirom Neal's Yard Dairy je bil ogoljufan za več kot 300.000 funtov (okoli 360.000 evrov), ko je 950 kolutov oz. 22 ton sira prodal goljufom, ki so se izdajali za distributerja za velikega francoskega trgovca.
Oglej si celoten članek

Kljub finančnemu udarcu zaradi prevare so v podjetju Neal's Yard Dairy zagotovili, da so vsem dobaviteljem plačali za kolute, ki so bili ukradeni. Podjetje si bo zdaj prizadevalo čim prej nadoknaditi škodo in tako še naprej prispevati k razvoju sirarstva na Otoku.

Ukradenih je bilo 950 kolutov sira treh vrst tipa cheddar, ki so med najbolj iskanimi butičnimi siri v Veliki Britaniji, so povedali pri Neal's Yard Dairy. Gre za večkrat nagrajene sire, ki so bili verjetno tarča goljufije prav zaradi svoje cene. Za 250-gramski kos sira bi odšteli med sedem in 13 funtov.

Policija je sporočila, da so v ponedeljek prejeli poročilo o kraji in da preiskava še poteka. Zaenkrat v zvezi s krajo še niso aretirali nikogar, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Novico javno objavili, da bi opozorili druge

Oškodovano podjetje medtem trgovce po svetu poziva, naj jim sporočijo, če jim bodo ponudil sir, ki bi lahko izviral iz omenjene prevare. Čeprav se zavedajo, da verjetno sira ne bodo dobili nazaj, so se odločili novico o prevari javno objaviti, da bi druga podjetja iz panoge opozorili na nevarnosti.

Oglasil se je tudi znani britanski kuhar Jamie Oliver. Krajo je opisal kot "drzno tatvino šokantnih razsežnosti". Sledilce na Instagramu je pozval, naj bodo pozorni, če bodo slišali kaj o "tovornjakih žlahtnega sira", ki se ponujajo "za nizko ceno". Dodal je, da je bila omenjena količina sira prvotno vredna okoli tristo tisoč funtov. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.