Turisti množično s Hrvaške, na meji se čaka tudi več kot tri ure

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Hrvaški mediji poročajo o gneči na mejnih prehodih v smeri Slovenije.
Oglej si celoten članek

"To, česar so se bali vsi, ki se ukvarjajo s turizmom, se je zgodilo," piše hrvaški portal Index.hr. Nekaj držav, tistih, od koder na Hrvaško prihaja največ turistov, bo Hrvaško ali njene dele postavilo na rdeči seznam. 

Covid-19 Hrvaška objavila: Imamo rekordno število novih primerov

Naštevajo Avstrijo, ki je prva razglasila Hrvaško za tvegano državo, Nemčijo, ki je na rdečo listo postavila območje Dalmacije - Šibeniško-kninsko in Splitsko-dalmatinsko županijo, ter Slovenijo, ki bo Hrvaško po napovedih na rdeči seznam držav postavila danes. Po poročanju BBC bi to utegnila še danes popoldne storiti tudi Velika Britanija. 

Hrvaška Bomo lahko šli na Krk in v Istro? Tam je manj okužb kot pri nas!

Zaradi navedenih okoliščin so mnogi turisti začeli zapuščati Hrvaško. HAK poroča o gneči na mejnih prehodih s Slovenijo, predvsem na mejnem prehodu Macelj/Gruškovje. 

Povečan je tudi promet na istrskem ipsilonu, proti mejnemu prehodu Kaštel/Dragonja, Plovanija/Sečovlje ter na mostu za Krk. Na vseh mejnih prehodih so kilometrske kolone, na Sečovljah in Dragonji je čakalna doba za vstop v državo eno uro in pol, na Gruškovju pa za tovorna vozila tudi preko tri ure. 

jim bo uspelo? Tako želijo Hrvati zadržati turiste

Hrvaški portal Index.hr poroča tudi o kolonah na mejah Hrvaške z BiH, medtem ko na meji z Madžarsko ni čakalnih dob.

Slovenski prometno-informacijski center o kolonah ne poroča.

Covid-19 Hrvaška ministrica odgovarja Kacinu na njegove kritike

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:29 20. Avgust 2020.

    Premalo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.