Tunizija: razdejali hotel, ker je nudil alkohol

V Tuniziji je več deset konservativnih muslimanov razdejalo hotel, ker ta v baru ni želel prepovedati točenja alkoholnih pijač.
Oglej si celoten članek

Do napada je prišlo v hotelu Horchani v kraju Sidi Buzid. Več deset konservativnih muslimanov, imenovanih salafisti, je v hotelu razbijalo steklenice alkohola in plašilo turiste.

"V ponedeljek ponoči so napadli hotel in ga razdejali. Vstopili so v sobe, poškodovali pohištvo in razbijali steklenice alkoholnih pijač," je za Reuters povedal lastnik hotela Jamil Horchani.

Že maja so salafisti v Sidi Buzidu organizirali protest, v katerem so zahtevali, da se hoteli in bari v mestu zaprejo oziroma prestavijo ven iz mesta.

Konservativni muslimani v Tuniziji od padca režima Zine Al Abidine Ben Alija pridobivajo pomembnost. Ravno mesto Sidi Buzid pa je bilo zibelka lanske revolucije v Tuniziji, ki je Ben Alijev režim spodnesla, poroča BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.