Tudi do 40 stopinj Celzija

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Balkanski polotok je zajel prvi vročinski val s temperaturami do 40 stopinj Celzija. "Vročinsko" napoved preverite v članku; kako so se hladili po svetu v teh dneh, pa poglejte v galeriji.
Oglej si celoten članek

V osrednjem delu Grčije so danes namerili 39 stopinj Celzija, v prihodnjih štirih dneh pa bodo temperature še višje. Vročinski val je zajel tudi Turčijo, kjer so v Izmirju in Bodrumu namerili do 35 stopinj, v Carigradu pa naj bi se danes temperature dvignile na 30 stopinj Celzija, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kakšno je stanje na Madžarskem, Ukrajini, v Nemčiji in drugod po svetu, si lahko ogledate v galeriji.

O visokih temperaturah poročajo tudi iz Makedonije in Bolgarije. V Skopju je danes 37 stopinj Celzija, v Sofiji 35 stopinj. Najbolj vroče v Bolgariji je v Plovdivu, kjer so namerili 40 stopinj Celzija.

Tropska vročina je tudi v Romuniji, kjer se temperature že dva dni gibljejo okoli 37 stopinj Celzija. Temperature na Balkanu bodo začele padati sredi tedna, a bodo še vedno visoke − okoli 30 stopinj Celzija.

Medtem sever Evrope šele vstopa v pomlad. Najvišja temperatura danes bo v Helsinkih, Oslu in Stockholmu 16 stopinj, v Londonu in Koebehavnu 18, v Berlinu in Varšavi pa 19 stopinj Celzija.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.