Tropska nevihta Oscar terjala več življenj, reševanje še poteka

Foto: Profimedia Tropska nevihta Oscar Foto: Profimedia Tropska nevihta Oscar
O najtežjih razmerah po prihodu tropske nevihte poročajo iz regije Guantanamo.
Oglej si celoten članek

Tropska nevihta Oscar je na vzhodu Kube terjala šest življenj, je v ponedeljek dejal predsednik Miguel Diaz-Canel. Po petkovem električnem mrku so minulo noč številni prebivalci znova preživeli v temi. V ponedeljek so pristojni dobavo elektrike obnovili za tretjino države, vključno s skoraj celotno Havano.

O najtežjih razmerah po prihodu tropske nevihte poročajo iz regije Guantanamo, kjer je bilo po navedbah Diaz-Canela poškodovanih najmanj tisoč domov, reševalci pa še niso uspeli doseči vseh prizadetih območij, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub zahtevnim vremenskim pogojem so v državi uspeli delno obnoviti dobavo elektrike, ki je bila zaradi okvare največje elektrarne prekinjena od petka.

Na vzhodu Kube in Bahamih se zaradi Oscarja še naprej soočajo z obilnimi padavinami.

Diaz-Canel je zaradi neurja odpovedal udeležbo na vrhu držav skupine hitro rastočih gospodarstev Brics, ki se danes začenja v ruskem Kazanu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.