Tragična smrt na letališču: Človeka posrkal delujoč motor letala

Foto: Epa Schiphol letalo klm nesreča motor etališče Foto: Epa Schiphol letalo klm nesreča motor etališče Foto: Epa Schiphol letalo klm nesreča motor etališče Foto: Epa Schiphol letalo klm nesreča motor etališče
Na nizozemskem letališču Schiphol je umrl človek, ki je padel v motor potniškega letala družbe KLM.
Oglej si celoten članek

Letališki delavci in potniki so bili po poročanju lokalnih medijev priča grozljivi tragediji. Nesreča se je namreč zgodila, ko so bili potniki in člani posadke že na letalu. Letalo vrste Embraer bi moralo vzleteti iz Schiphola v Amsterdamu in poleteli v Billund na Danskem.

Nizozemska policija, ki je na največjem nizozemskem letališču odgovorna za varnost, je sporočila, da so potniki morali zapustiti letalo, dogodek še preiskujejo. "Vsi potniki in zaposleni na zadevnem letu so se izkrcali in so v oskrbi," zapisali v izjavi.

Foto: Epa Schiphol letalo klm nesreča motor etališče

Za potnike, ki so priče incidenta, bo zagotovljena psihološka podpora, so še sporočili policisti. Opozorili so, da so potniki 'pomembne priče', ki jim pomagajo razumeti, kaj se je točno zgodilo. 

Iz prvih poročil sicer ni jasno, ali je bila žrtev ena od potnikov ali je delala na letališču. Po navedbah nekaterih nizozemskih medijev pa naj bi v nesreči umrl eden od delavcev, ki je letalu pomagal pri pripravi na vzlet.

Foto: Epa Schiphol letalo klm nesreča motor etališče

"Danes je prišlo do grozljive nesreče, oseba je padla v motor letala," so na uradnem računu Schiphol objavili na omrežju X in dodali: "V naših mislih so žrtvini sorodniki, poskrbeli smo za potnike in kolege, ki so bili priča dogodku."

Motor je v času incidenta deloval, kar nakazuje, da se je letalo pripravljalo na vzlet, poroča nizozemski dnevnik De Telegraaf. Eden od letaliških uslužbencev pa je povedal, da je letalo pred tem že začelo voziti vzvratno.

Foto: Epa Schiphol letalo klm nesreča motor etališče

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:30 30. Maj 2024.

    A je spet Boeing? Vprašam....

  • 14:13 30. Maj 2024.

    Uhhh, oseba je padla v motor… Izgleda, da je stal avion na repu ali pa, mogoce pagajo tam horizontalno!?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.