Tragedija zahtevala 17 življenj

Foto: EPA
Foto: EPA
V egiptovskem mestu Aleksandrija se je zrušila 10-nadstropna stavba, pri čemer je umrlo najmanj 22 ljudi, še 11 je bilo ranjenih.
Oglej si celoten članek

Reševalne ekipe so iz ruševin rešile deset ljudi, potem ko se je sesedla zgradba, v kateri je živelo 24 družin.

Medtem pa se je zrušila tudi trinadstropna stavba v provinci Dakalija. Pri tem sta umrla mati in otrok, ranjenih pa je bilo še osem ljudi, so sporočile egiptovske varnostne oblasti in dodale, da je pod ruševinami ujetih še deset ljudi.

V Egiptu so podobne nesreče razmeroma pogoste. Številnim botrujejo kršitve pri načrtovanju gradnje in slabo vzdrževanje. Julija lani je prav tako v Aleksandriji umrlo 19 ljudi, ko se je zrušila zgradba in pri tem uničila še tri sosednje hiše.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.