Podrobnosti nesreče: smrt Slovenca je povzročil Slovenec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Znane so podrobnosti petkove hude nesreče na morju, ko je gliser trčil v vodni skuter. Pri tem je en slovenski državljan umrl, drug je ranjen.
Oglej si celoten članek

Po poročanju portala Slobodna Dalmacija so policisti na Pagu že zaključili kriminalistično preiskavo zoper 43-letnega Slovenca, ki je v petek okoli 18. ure upravljal gumijast gliser slovenskih oznak. Približno 500 metrov od plaže Sv. Duh na območju Kolana je pri tem trčil v vodni skuter, na katerem sta sedela 45- in 36-letnik, prav tako slovenska državljana. Vodni skuter je sicer nosil hrvaške oznake.

Zaradi posledic nesreče je v soboto v Splošni bolnišnici Zadar umrl 45-letni voznik vodnega skuterja, 36-letni sopotnik pa je utrpel hude telesne poškodbe in ostaja na zdravljenju.

Foto: Profimedia Jet ski, vodni skuter, nesreča na morju

Policisti so med preiskavo ugotovili, da je do trčenja prišlo zaradi neupoštevanja predpisov o varnosti plovbe. V nekem trenutku je zato čoln zadel zadnji del vodnega skuterja, ki ga je upravljal pokojni.

Hrvaški policisti so zoper osumljenega 43-letnika na okrožno tožilstvo v Zadru vložili ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja s posledico smrti.

*simbolne fotografije

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:00 30. Junij 2024.

    Sožalje svojcem. Nesreča nikjer in nikoli ne počiva. Povsod te lahko doleti ali pa si celo kriv zanjo. Tak, da …

  • 13:47 30. Junij 2024.

    Temu se reče agresivno razogličenje!

  • Rim
    13:38 30. Junij 2024.

    Tudi sicer smo Slovenci najboolj glasni, nevzgojeni, brezobzirni do drugih povsod po Jadranu,krepko posekamo tudi Čehe, ki so nekako drugi. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.