Tovornjak pokosil 100 ljudi

Foto: Žurnal24 Prometne razmere v Nigeriji so zelo slabe, ceste so slabo vzdrževane, vozniki pa
Tovornjak, ki je v Nigeriji zapeljal v množico, je do smrti pokosil okoli 100 ljudi, več deset je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila že v petek ob 18. uri v mestu Dekina v osrednjem delu Nigerije.  Tovornjak je bil naložen z vrečami cementa. Pri vožnji po klancu navzdol je voznik domnevno zaradi odpovedi zavor izgubil oblast nad vozilom.

Tovornjak je rušil vse pred seboj, se zabijal v avtomobile in motorje, na koncu pa zapeljal v množico. Novinar BBC je na kraju nesreče preštel najmanj 100 trupel, medtem ko oblasti trdijo, da je mrtvih 55. Ranjenih je še okoli 40 ljudi.

Lokalne oblasti so zaradi nesreče razglasile tridnevno žalovanje, ranjenim v nesreči pa obljubile medicinsko in denarno pomoč.

Prometne nesreče so zaradi slabe infrastrukture in vozil sicer v Nigeriji dokaj pogoste. Prejšnji teden je v avtobusu zgorelo 23 ljudi, ko je vozilo trčilo v tovornjak. Umrli so se odpravljali na nek pogreb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.