To so objeti prijatelji, ki jih je odnesla Nadiža

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Trije prijatelji so se v obupu objeli in upirali sili vode, medtem pa so jih poskušali rešiti gasilci. Niso zdržali. Hudournik jih je odnesel. Reševalci še niso izgubili upanja.
Oglej si celoten članek

Patrizia Cormos, 20-letna študentka Akademije za likovno umetnost, Bianca Doros (23) in Cristian Casiano Molnar (25) so bili udeleženi v tragični nesreči, ki se je v petek zgodila na reki Nadiža v Videmski pokrajini. Odnesel jih je hudournik, za njimi pa se je izgubila vsaka sled. Bianca je iz Romunije prispela na obisk k staršema, ki živita v Vidmu.

Trije mladi so se med kosilom znašli na reki Nadiža. Za Patrizio je bil to trenutek sprostitve po napornem dopoldnevu, saj je pred tem opravila izpit na Akademiji za likovno umetnost, kjer se je vpisala v drugi letnik študija "Notranja oprema in arhitektura". Nekaj po poldnevu se je srečala s prijateljema, ki sta jo prišla obiskat, piše Corriere del Veneto.

Foto: Youtube Deroča reka Nadiža odnesla tri mlade osebe

Odpravili so se na majhno plažo ob reki Nadiža pod rimskim mostom Premariacco, kjer so želeli skupaj preživeti nekaj časa in se fotografirati. "Predlagala sem ji, naj ne gre, ker je utrujena," je Patrizijina mama povedala za časnik.

V petek popoldne je mimoidoči, ki je slišal krike z Rimskega mostu v Premariaccu, slabih 15 kilometrov od Vidma, sprožil alarm. Trije prijatelji so se v obupu objeli in upirali sili vode, medtem pa so jih poskušali rešiti gasilci: čez reko Nadižo so napeli lestev in metali vrvi. Vrvi jim ni uspelo zgrabiti. Odnesel jih je tok vode in od takrat je za njimi izginila vsaka sled.

Reševalci, tako na kopnem kot v vodi in zraku so na delu. Upanja, da bi našli žive, niso izgubili, a poudarjajo, da bolj, ko mineva čas, težje jih bo najti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 10:30 2. Junij 2024.

    najverjetneje so bili na kakem "polotoku" ob reki oziroma takorekoč v reki, ko je pridrla reka in jim poplavila umik …

  • 09:55 2. Junij 2024.

    Kaj vraga so iskali v podivjani reki????

  • 08:17 2. Junij 2024.

    Zmeraj pobira napačne

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.