Razkrili podrobnosti o strelcu, ki je poskušal likvidirati Donalda Trumpa

Foto: Epa donald trump poskus atentata Foto: Epa donald trump poskus atetntata pennyslvynia Foto: Profimedia donald trump poskus atetntata pennyslvynia Foto: Epa donald trump poskus atetntata pennyslvynia Foto: Epa donald trump poskus atentata
Ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) je razkril identiteto moškega, ki je poskušal izvesti atentat na kandidata za predsednika Združenih držav Donalda Trumpa.
Oglej si celoten članek

FBI je potrdil ime strelca na Trumpa, gre za 20-letnega Thomasa Matthewa Crooksa iz kraja Bethel Park v Pennsylvaniji: "FBI je identificiral 20-letnega Thomasa Matthewa Crooksa iz Bethel Parka v Pensilvaniji kot osebo, ki je vpletena v poskus atentata na nekdanjega predsednika Donalda Trumpa 13. julija v Butlerju v Pensilvaniji."

Crooksa, ki so ga predstavniki tajne službe takoj po tem, ko je iz njegove puške odjeknil strel, ubili, je bil sicer registrirani republikanec, poroča agencija Reuters. 

Šlo pa naj bi za osamljenega strelca. Poleg napadalca je umrl še en človek, dva sta bila huje ranjeni.

Foto: Epa donald trump poskus atetntata pennyslvynia

Celoten potek dogodkov si lahko ogledate na spodnjem video posnetku, ki so ga objavili na platformi X.

"Nocoj se je zgodil poskus atentata na nekdanjega predsednika Trumpa," je na novinarski konferenci povedal predstavnik FBI-ja Kevin Rojek.

Predstavniki tajne službe in FBI-ja so na skupni novinarski konferenci v kraju Butler v Pensilvaniji povedali še, da je šlo za osamljenega strelca in. "Ni razloga za to, da bi verjeli, da še obstaja kakršna koli nevarnost," poudarjajo policisti. "Pripadniki tajne službe so napadalca ustrelili," pa so potrdili.

Foto: Epa donald trump poskus atetntata pennyslvynia

Crooks je streljal s strehe poslopja blizu zborovanja in izven zavarovanega območja. Krogla je Trumpa zadela v uho, odpeljali so ga v bolnišnico. Predstavniki njegove kampanje so nato sporočili, da je z njim vse v redu.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 16:30 14. Julij 2024.

    Slovenija izraža sožalje svojcem likvidatorja, ki je dal življenje za likvidatorja! Smrt bodočega tirana ali diktatorja je praznik za demokracijo! …

  • Rim
    15:33 14. Julij 2024.

    Iz ene od običajnih za komentiranje dogodkov določenih enot komentirajo, da njihova tajna služba ne najde niti sposobnega najetega strelca.

  • 12:35 14. Julij 2024.

    Je to morda eleganten izhod, ki so ga ZDA izbrale v sili, da se z enim (namerno zgrešenim) strelom rešijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.