To je 105-letna begunka iz Afganistana, ki je prečkala tudi Slovenijo

Foto: Channel 4
Foto: Channel 4
Bibihal Uzbeki je pred dvaindvajsetimi dnevi zapustila rodni Kunduz v Afganistanu, dvajset dni je bežala prek gora, puščave in morja, pred dvema dnevoma pa vendarle dosegla begunski center v hrvaškem Opatovcu.
Oglej si celoten članek

To je moja babica, je za britanski Channel 4 povedal Muhamez Mizai in dodal: "Stara je 105 let, v naši družini, ki beži, je skupaj 17 ljudi, tudi oče, ki je star 67 let. Radi bi prišli na Švedsko." Foto: Channel 4 afganistanka

Hrvaške oblasti so po preverjanju dokumentov potrdile, da je Afganistanka res stara 105 let.

"Ostala sem brez doma, begunka sem, na poti že zelo dolgo časa. Veliko težav smo imeli na poti. Tudi padla sem, še vedno imam brazgotine na glavi," je povedala.

Uzbekijeva je z družino že prečkala Slovenijo, upa, da bodo kmalu prispeli na Švedsko.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:19 29. Oktober 2015.

    Včasih pomislim, da ni morda ves ta nenaden naval del specialne vojne s strani mudžahedinov, ki so izkoristili tudi pohlep …

  • 22:15 29. Oktober 2015.

    Pa vendarle, kdo je vse te ljudi prepričal, da se v Evropi cedita mleko in med? Prav nič nimam proti, …

  • 21:45 29. Oktober 2015.

    Ne vem koliko je kdo gospo častitljivih let prepričeval, da krene na pot, a če pomislim, da je afganistanska družba …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.