Tla so se silovito stresla

Foto: Žurnal24 potres seizmograf
Za zdaj ni poročil o večji škodi ali žrtvah.
Oglej si celoten članek

Vzhod Irana je zgodaj davi stresel močan potres z magnitudo 6, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tla so se po podatkih ameriškega seizmološkega centra USGS stresla malo po 6. uri po krajevnem času (3.32 po srednjeevropskem), žarišče potresa pa je bilo severno od iranskega mesta Kerman na globini okoli deset kilometrov pod zemeljskim površjem.

Seizmološki center univerze v Teheranu je medtem sporočil, da je imel potres magnitudo 6,1, sledila pa sta mu dva močnejša popotresna sunka. Eden je imel magnitudo 5,1, drugi pa 4. Sledilo je še več manjših sunkov.

Pretresljiv posnetek Kamera je ujela trenutek, ko je streslo

V Iranu so se tla nazadnje močneje stresla pred okoli tremi tedni. V potresu z magnitudo 7,3, ki je 12. novembra stresel območje na meji med Iranom in Irakom, je v Iranu umrlo 430 ljudi, več kot 7000 jih je bilo poškodovanih, v Iraku pa so našteli najmanj devet smrtnih žrtev in več kot sto poškodovanih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.