Titov vnuk bi poenotil komuniste

Foto: Žurnal24 Titov vnuk Joška (drugi z leve) med mladimi pripadniki komunistični ideji.
Josip Joška Broz, vnuk nekdanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza - Tita, utegne kmalu stopiti na čelo združenih srbskih komunističnih strank.
Oglej si celoten članek

Josip Joška Broz upa, da se bo v novi stranki povezalo vseh 14 strank komunistične usmeritve, ki trenutno delujejo v Srbiji. Če bi mu to uspelo, tudi z zbiranjem podpisov, potrebnih za registracijo stranke, ne bi imel težav.

Joška Broz je sin najstarejšega Titovega sina Žarka, ki ga je imel kasnejši diktator z Rusinjo Pelagijo Belousovo - Polko. Joška Josip Broz je zaključil gozdarsko fakulteto, po delu v gozdnih gospodarstvih in državnih lovskih revirjih pa se je zaposlil v zveznem sekretariatu za notranje zadeve, kjer je ostal do leta 1983. Nekaj časa se je bavil tudi z gostinstvom, v politiko pa se je odločil vstopiti po umoru srbskega premiera Zorana Džindžića leta 2003.

Kot je še dejal, so zainteresirani za vstop v enotno Komunistično stranko (KP) za pogoj postavili, da novo stranko vodi prav on.

Program KP temelji na izkušnjah njene predhodnice, a je prilagojen pogojem današnjega časa, kot sta npr. privatizacija in evropska integracija. Glavni cilj KP je po besedah Broza "vrniti dostojanstvo temu narodu", katerega poglavitni problem je, da "so vse niti v rokah peščice ljudi". Najpomembneje po njegovem je, da bi lahko vsak, ki dela, od svojega dela živel.

Broz je sicer prepričan, da na političnem prizorišču v Srbiji obstaja prostor za stranko komunistične usmeritve, saj je po njegovem v tej državi še veliko komunistov, ki so ohranili svoja prepričanja, a niso hoteli "v te komunistične sekte". Poleg tega se politična levica v svetu, v Evropi in v Srbiji krepi, ocenjuje Joška Broz.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.