Tik preden bi jih po 11 mesecih rešili, so jih ubili

Foto: Profimedia Gaza Izrael Foto: Epa Gaza ruševine otrok
Izraelska vojska je v soboto v tunelu na območju Gaze našla posmrtne ostanke šestih talcev.
Oglej si celoten članek

Po današnjih navedbah izraelskih oblasti so jih zajeli med vdorom palestinskih borcev v Izrael 7. oktobra lani, za njihovo smrt pa so obtožili palestinsko islamistično gibanje Hamas. Ubili naj bi jih malo pred prihodom izraelskih vojakov.

Trupla šesterice so v soboto našli v tunelu v Rafi na skrajnem jugu Gaze. Nato so jih prepeljali v Izrael, kjer so jih identificirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za štiri moške in dve ženski, med njimi sta tudi dvojna državljana Izraela in Rusije oz. ZDA. Smrt ameriško-izraelskega moškega je potrdil tudi ameriški predsednik Joe Biden.

Tiskovni predstavnik izraelske vojske je danes povedal, da uvodna preiskava kažejo na to, da so jih pripadniki Hamasa ubili malo pred prihodom izraelskih vojakov.

Ravno v soboto je sicer potekal nov množični shod v Tel Avivu, na katerem so nasprotniki izraelske vlade Benjamina Netanjahuja zahtevali sklenitev premirja v Gazi in izmenjavo ujetnikov.

Izrael ocenjuje, da je od skupno 251 zajetih talcev v razdejani palestinski enklavi še 97. Od tega naj bi jih bilo 33 mrtvih.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 11:56 3. September 2024.

    “Islamistično” gibanje ali teroristično gibanje Hamas? Pa kaj vam je?

  • 19:09 1. September 2024.

    Izrael bi morali zravnati z zemljo, usrane žide pa skuriti v krematorijih!

  • 19:07 1. September 2024.

    Edino pravilno! Z okupatorjem se ne pogajaš, pač pa ga postaviš pred zid in ga ustreliš! Slovenci podpiramo Hamas!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.