Test za Berlusconija

Foto: Žurnal24 Prvi rezultati volitev, ki so ponekod pomemben kazalec podpore Berlusconiju, bod
V enajstih pokrajinah in več kot 1100 krajih po vsej Italiji so se začele lokalne upravne volitve, ki predstavljajo preizkus priljubljenosti premierja Silvia Berlusconija.
Oglej si celoten članek

Volitve bodo potekale še jutri. V zadnjih javnomnenjskih raziskavah sta bili vladajoča desna sredina in opozicijska leva sredina precej izenačeni – obema stranema kaže okoli 40-odstotno podporo. Za najpomembnejši preizkus za Berlusconija veljajo volitve v Milanu, tudi v Torinu, Bologni in Neaplju.

Vse oči so uprte v Milano, kjer se za položaj znova poteguje sedanja županja Letizia Moratti iz Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode nasproti kandidatu levice, odvetniku Giulianu Pisapii. Berlusconi se je v predvolilno kampanjo vključil osebno.

Pomembno tudi za slovensko manjšino
V Furlaniji - Julijski krajini pa potekajo tudi volitve v tržaško in goriško pokrajinsko upravo ter v 40 občinah. Za pomembne veljajo predvsem volitve v Trstu in Miljah, Pordenonu, Tržiču in Ronkah, pa tudi v Nemah, Dreki in Tavorjani. Razen Pordenona gre za kraje, kjer živi tudi slovenska manjšina.

Volitve so pomembne še za slovensko manjšino, katere predstavniki so bili v pokrajinah Trst in Gorica ter v nekaterih manjših občinah v glavnem v vrstah vladajoče večine, v občini Trst pa v opoziciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.