Tepco razkriva resnico o Fukušimi

Foto: Žurnal24 Tepco je sporočil, da se je gorivo začelo topiti le pet ur po potresu. (Foto: Ep
Devet tednov po nesreči v nuklearki Fukušima je njen upravitelj, družba Tepco, sporočil, da so bile gorivne palice v prvem reaktorju povsem izpostavljene zraku in so se stopile.
Oglej si celoten članek

Tepco je sporočil, da se je gorivo začelo topiti le pet ur po potresu, večina pa je padla na dno tlačne posode v reaktorju 16 ur po uničujočem potresu in cunamiju. Temperatura v tlačni posodi je dosegla 2800 stopinj Celzija.

Tepco je sredi aprila izrazil pričakovanje, da se bodo razmere v nuklearki stabilizirale v šestih do devetih mesecih. Podjetje namerava v naslednjih treh mesecih zmanjšati uhajanje radioaktivnosti, nato pa v treh do šestih mesecih znižati temperaturo v reaktorjih.

Zavezanost časovnemu načrtu je izrazil tudi japonski premier Naoto Kan. Družba naj bi v torek predstavila dosedanji potek dela, vlada pa namerava isti dan predstaviti časovni načrt glede vračanja prebivalcev, ki so jih po 11. marcu evakuirali iz ogroženega območja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.