Svetovni protest zaradi zlorab

Foto: Žurnal24
Žrtve spolnega nadlegovanja znotraj katoliške cerkve oktobra v Vatikanu pripravljajo velik protest zaradi vloge cerkve v škandalih, je sporočila italijanska organizacija „La kolpa“.
Oglej si celoten članek

Kot poroča agencija Ansa, so se italijanske žrtve zlorab sestale v Veroni, kjer so pripravili prvi tovrstni shod v državi. Na shodu s skupnim naslovom „Mi, žrtve duhovnikov pedofilov“ se je zbralo 350 žrtev, med njimi tudi 120 nekdanjih stanovalcev doma „Antonio Provolo“, v katerem so bili nastanjeni gluhi in naglušni otroci. V obdobju od leta 1950 do 1980 so v tem domu zlorabljali 67 gluhih otrok.

Marko Lodo Ricini, predstavnik žrtev z omenjene inštitucije za gluhe in naglušne je napovedal, da bodo v Vatikanu pripravili mednarodne proteste. „Prišel je trenutek, da vsa resnica pride na dan,“ je komentiral odločitev in dodal, da so že povabili žrtve tako z evropskih kot ameriških tal.

Kot je znano, se katoliška cerkev od lanskega novembra, ko so objavili serijske zlorabe irskih duhovnikov, sooča z eno najbolj globokih kriz svojega obstoja. Podobne primere številnih zlorab so objavili tudi v Belgiji in v Nemčiji.

Uradni Vatikan se na napoved ni odzval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.