Strmoglavljenje helikopterja ruskega ministrstva

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iskanje posadke se nadaljuje.
Oglej si celoten članek

Helikopter Mi-8 ruskega ministrstva za izredne razmere je s tremi člani posadke strmoglavil v jezero v Severni Kareliji, so danes sporočili z omenjenega ministrstva. 

"Helikopter je bil na vadbenem letu," je ministrstvo sporočilo v aplikaciji za sporočanje Telegram. "Helikopter je upravljala izkušena posadka z več tisoč urami letenja," so dodali.

Razbitine helikopterja, ki je v nedeljo pozno izginil z radarjev, so našli 11 km od obale Onegaškega jezera, drugega največjega jezera v Evropi, v Kareliji, na globini 50 metrov.

Z ministrstva so sporočili, da so pri iskanju sodelovali potapljači in podvodno vozilo na daljinsko vodenje. Informacij o statusu članov posadke še niso izdali.

Regija Karelija je razdeljena na dva dela: finsko regijo Karelijo in rusko republiko Karelijo v severozahodnem delu Rusije, med Belim in Baltskim morjem, kamor je strmoglavil helikopter.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:22 5. Februar 2024.

    Spet preveč vodke?

  • 09:41 5. Februar 2024.

    Kje je pa danes naša avijacija,a je tut v jezero padla?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.