Strmoglavilo potniško letalo, več mrtvih

Foto: Epa
Foto: Epa
Na krovu letala je bilo 95 potnikov in pet članov posadke.
Oglej si celoten članek

Potniško letalo kazahstanske letalske družbe Bek Air je kmalu po vzletu z letališča v Almatiju na jugu Kazahstana strmoglavilo. Po najnovejših podatkih je umrlo 15 ljudi, 66 jih je poškodovanih. Na krovu je bilo tudi osem otrok. Letalo je ob strmoglavljenju treščilo v stanovanjsko hišo.

Foto: Epa Letalska nesreča v Kazahstanu

Oblasti nesrečo še preiskujejo, vzrok za zdaj še ni znan. Očividci pravijo, da je bila na območju v času nesreče gosta megla.

Reševalci so iz razbitin potegnili 14 trupel, ena poškodovana potnica je zaradi posledic nesreče umrla v bolnišnici. Med smrtnimi žrtvami naj bi bilo šest otrok.

Foto: Epa Letalska nesreča v Kazahstanu

Kazahstanski predsednik Kasim-Žomart Tokajev je izrazil sožalje svojcem umrlih in pri tem poudaril, da je ustanovil posebno komisijo za preiskavo nesreče ter da bodo odgovorni strogo kaznovani. 

Foto: Epa Letalska nesreča v Kazahstanu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.