Strašil ameriško javnost

Foto: Žurnal24
Rumsfeld je svojim podrejenim naročal, naj javnost redno opozarjajo, da so obkroženi z nasilnimi skrajneži.
Oglej si celoten članek

Donald Rumsfeld © Reuters

 
Časopis Washington Post je prišel do nekaj dopisov nekdanjega obrambnega ministra ZDA Donalda Rumsfelda , ki so jim v Pentagonu popularno rekli "snežinke", ker jih je proizvajal po tekočem traku. "Snežinke" med drugim kažejo, da je Rumsfeld o muslimanih menil, da so leni zaradi nafte.

Rumsfeld je napisal, da muslimani zaradi naftnega bogastva nočejo fizično delati oziroma vlagati v razvoj, kar prinaša blaginjo drugim delom sveta. Napisal je tudi, da "muslimani" nočejo fizično delati in raje uvažajo Korejce in "Pakistance" . Zaradi tega imajo veliko število brezposelnih mladih ljudi, ki jih ni težko novačiti za radikalizem. Tiskovna predstavnica Dana Perino je izjavila, da razume užaljenost ameriških arabskih skupin in vseh muslimanov, ter zagotovila, da predsednik George Bush nikakor ne deli tega mnenja.

Rumsfeld naj bi od leta 2002 do odstopa leta 2006 ustvaril okrog 20.000 takšnih "snežink", pri čemer jih je proizvedel med 20 in 60 na dan. Predvsem zato, da bi svojim podrejenim naložil, kako naj se odzovejo na negativna poročanja v medijih. Aprila 2006, ko je bil pod pritiskom številnih generalov, naj odstopi, je Rumsfeld podrejenim naročal, naj opozarjajo javnost na grožnje in Američane prepričajo, da so po svetu obkroženi z nasilnimi skrajneži.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.