Šolar ustavil avtobus brez voznika

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Pogumni 13-letnik ni okleval niti za hip, ko je opazil, da je šofer šolskega avtobusa nezavesten. S pogumnim dejanjem je obvaroval 15 življenj.
Oglej si celoten članek

Jeremy Wuitschick iz Miltona v ameriški zvezni državi Washington je včeraj tako kot vsako jutro sedel na avtobusu na poti v šolo. A nenadoma je z voznikovega mesta zaslišal čuden zvok, nato pa opazil, da je nekaj hudo narobe: "Voznik je bil videti smešno. Njegove oči so bile izbuljene, naslonjen je bil nazaj, njegove roke pa so bingljale brez moči."

Ko je začel avtobus zavijati proti betonskemu zidu, je Wuitschick spoznal, da gre zares. Z druge vrste sedežev je bliskovito skočil do voznikovega sedeža, zagrabil volan in usmeril avtobus znova naravnost, nato pa iz ključavnice potegnil ključ, zaradi česar se je avtobus po nekaj sekundah ustavil, je poročal MSN. "Bilo je kar strašno", je novinarjem obnavljal zgodbo, medtem ko je lokalni šef policistov Bill Rhodes hvalil njegovo hitro in trezno razmišljanje.

Jeremy je že med tem, ko se je avtobus še ustavljal, pozval druge šolarje, naj nekdo pokliče pomoč, sam pa poskušal pomagati vozniku. Da v junaštvu ni ostal sam, je poskrbel še en 13-letnik z znanjem oživljanja, ki je prihitel naprej in prevzel masiranje voznikovega srca. Tega so v resnem stanju kasneje prepeljali v bolnišnico.

Posnetek pogumnega šolarja si lahko ogledate na tej POVEZAVI.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.