Šolar ubil 31 vojakov

Foto: Žurnal24 Pakistanski vojaki so pogosto tarča samomorilskih napadov. (Foto: Epa)
Samomorilski napad. Najstnik ubil najmanj 31 vojakov.
Oglej si celoten članek

V pakistanskem mestu Mardan se je najstnik, oblečen v šolsko uniformo, razstrelil, pri čemer je umrlo 31 vojakov, okoli 40 je ranjenih. Tarča napadov so bili kadeti, ki so bili ravno na jutranji vadbi.

 Predstavnik talibanov je že potrdil, da so za napad odgovorni oni, poroča BBC.

Premier Jusuf Raza Gilani je napad obsodil: "Taki strahopetni napadi ne smejo vplivati na moralo varnostnih služb in odločenost naroda, da izkorenini terorizem."

To je bil eden izmed najhujših napadov na pakistanske varnostne sile v zadnjih mesecih. Podoben napad se je zgodil pred petimi leti. Takrat je bilo na vadbišču ubitih 35 vojakov, ki so sicer zelo pogoste tarče.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.