Šok za policijo: Med preiskavo picerije odkrili njihovo skrivno sestavino

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nemška policija je razkrinkala tolpo preprodajalcev drog, potem ko je v düsseldorfski piceriji prišla do presenetljivega odkritja.
Oglej si celoten članek

Približno 150 policistov je izvedlo 16 hišnih preiskav v devetih nemških mestih, prijeli so tri osumljence in zasegli zaloge orožja. V policijski akciji so razbili tolpo preprodajalcev prepovedanih drog v Severnem Porenju-Vestfaliji. Preprodajalcem so prišli na sled, po tem, ko so v eni od priljubljenih restavracij v Düsseldorfu odkrili sledi droge.

Glavni inšpektor Michael Graf von Moltke je povedal, da je imela policija picerijo v priljubljenem zabaviščnem predelu mesta na muhi že od marca, ko je bila med rutinskim inšpekcijskim pregledom hrane v kuhinji odkrita droga. Slogan priljubljene picerije je bil: "Vse vam dostavimo na dom". 

Preiskovalci so začeli picerijo nadzorovati in opazili, da pri strankah še posebej priljubljena pica št. 40. "Bila je ena najbolj prodajanih pic," je dejal Von Moltke. Izkazalo se je, da ima omenjena pica prav poseben dodatek. Pod vsako pico je bil položen zavojček kokaina. Policisti so bili presenečeni, "saj lastnik ni bil nikoli obtožen kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami".

Ko so policisti prišli zaslišat 36-letnega lastnika picerije, naj bi hrvaški državljan skozi okno vrgel vrečko, napolnjeno z drogami. Na njegovo žalost pa je vrečka padla neposredno v roke policistom, piše The Guardian. Med preiskavo so policisti zasegli 1,6 kg kokaina, 400 g marihuane, 268.000 evrov v gotovini ter drage ure in pištolo, sekiro in nože z dolgim rezilom, ki naj bi jih uporabljala tolpa.

Foto: Profimedia škatla za pico pica

Izsledili dobavitelje

Zgodba se tam ni končala. Lastnik picerije je dva dni po tem, ko je bil izpuščen iz pripora – izpustili so ga, ker ni imel kazenske kartoteke – ponovno odprl picerijo in začel ponovno prodajati omenjeno pico. Ker je bil pod nadzorom policije, so preiskovalci lahko izsledili njegovo dobavno verigo. 

Von Moltke je dejal, da so hitro naleteli na "nasilnega in brezobzirnega" osumljenca, 22-letnega v Rusiji rojenega borca mešanih borilnih veščin, ki je bil znan policiji in za katerega oblasti menijo, da je prodajal kokain in velike količine marihuane, s čimer je kršil nedavno liberalizirano zakonodajo o drogah. Osumljen je, da je večkrat napadel in oropal konkurenčne preprodajalce. Enega od konkurentov naj bi dve noči zadrževal kot talca, nato pa iz njegove hiše ukradel veliko količino hašiša.

Policija je poleg omenjenega 22-letnika pridržala tudi 30-letnega Nemca iz Kölna in 28-letnega Maročana, ki so ga ujeli v Haanu pri Düsseldorfu. Sodelovanja je osumljenih še 12 ljudi. V priporu je tudi lastnik picerije, ki je zdaj zaprta. 

Tožilka Laura Neumann je povedala, da je tolpa kupovala večje količine marihuane in kokaina ter drogo preprodajala drugim preprodajalcem. V zasebnih stanovanjih so gojili lastno marihuano. V enem od stanovanj so našli več kot 300 rastlin. Ruskemu državljanu, ki se je v Nemčijo preselil kot najstnik, zaradi kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami in ugrabitvijo grozi do 15 let zapora.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.