Šok: carinik v avtu naštel kar 23 potnikov

Foto: Seat
Foto: Seat
Uslužbenci švicarskega zveznega urada za carino in mejno varnost na meji med nemškim mestom Weil am Rhein in švicarskim Baslom so bili v ponedeljek zjutraj priča nenavadnemu prizoru, ko so v avtomobilu, ki so ga ustavili, našteli kar 23 članov ukrajinske družine na poti iz Poljske v Bern. Vozniku grozi globa, družino pa so kasneje vseeno spustili v državo, vendar ne v istem vozilu.
Oglej si celoten članek

Avtomobil, znamke seat alhambra s sedmimi sedeži, je po navedbah nemške policije v ponedeljek zjutraj ustavil carinik. V njem je naštel kar 23 članov iste (ukrajinske) družine, med njimi devet odraslih in 14 otrok, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Številčni razširjeni družini so vstop v Švico sprva prepovedali, kasneje, ko so uredili vso potrebno dokumentacijo, pa so jo spustili v državo, vendar "ne vseh v seatu alhambri", je v izjavi zapisala policija in dodala, da ukrajinskemu vozniku grozi globa, ker je potnike prevažal "popolnoma nezavarovane".

Razširjena ukrajinska družina je avtomobil kupila na Poljskem, njihov cilj pa je bil priti v Bern. Očitno za vsako ceno, saj se jih je kar 23 strpalo v sedemsedežni avtomobil.

*Fotografija je simbolična

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:08 4. Januar 2023.

    So huj k šparovni Gorenjci, pomoje se navzven samo postavljajo tako, Bern je namreč drago mesto in Švica kot takšna …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.