Sodišče odločilo v zadevi burkini

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francosko sodišče je odločilo v zadevi burkini.
Oglej si celoten članek

Najvišje francosko upravno sodišče je podalo svojo sodbo v primeru prepovedi nošenja burkinija, ki so jo uvedli v občini Villeneuve-Loubet v Franciji. Sodišče je odpravilo prepoved nošenja burkinija, ker prepoved krši osnovne pravice. 

Odločitev sodišča bi lahko postavila precedens tudi v preostalih primerih, saj je zgledu občine Villeneuve-Loubet sledilo še več deset občin. Sodišče naj bi končno odločitev o zakonitosti prepovedi sprejelo kasneje. Na podlagi odločitve sodišča bi lahko vsi, ki so bili oglobljeni zaradi nošenja burkinija, zahtevali vračilo denarja.

Prepoved nošenja burkinija je dvignila veliko prahu ne le v Franciji, ampak tudi po svetu. Štirje oboroženi policisti so na plaži v Nici od muslimanke zahtevali, da sleče, po njihovem mnenju, sporna oblačila. V Cannesu naj bi neki ženski, ki je na plaži nosila legice, top in ruto, policist zagrozil s solzivcem, ker se ni želela sleči.

Po pisanju BBC-ja naj bi javnomnenjske raziskave pokazale, da večina Francozov podpira uvedbo prepovedi, s katero naj bi po besedah županov ščitili javni red in sekularizem. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:59 27. Avgust 2016.

    To namerno propagando tapet burkinov iz vehabistične saudijske arabije je treba vreči ven iz EU! Tukaj nimajo kaj iskati. Prilagodi …

  • 08:56 27. Avgust 2016.

    Kdaj pa je bila obramba na domačem dvorišču - napad ???<br /> Napadaš nekog tujega, na svojem dvorišču, se braniš …

  • Če bo narod vzel v roke kole; bo s tem pokopal evropskost. Če v roke vzameš kole; nisi nič boljši …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.