Snahi odsekala glavo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Afganistanu so ženski, ki ni želela delati kot prostitutka, odsekali glavo. Ena od morilk je bila njena tašča.
Oglej si celoten članek

Tašči je pri umoru, ki se je zgodil v provinci Herat, pomagala njena sestrična. Ženski sta umor priznali. Tragedija se je zgodila po tem, ko je Mahin mož, po poklicu pek, šel v službo. Ker se Mah ni dala prepričati v prostitucijo, sta jo ženski ubili.

Smrt 20-letnice, ki ni hotela prodajati svojega telesa, je svet šokiral, v Afganistanu pa tovrstna kazen na žalost ni nič neobičajnega. "Gre samo za nov primer, ki osvetljuje nasilno ozračje, ki so mu ženske in deklice izpostavljene v Afganistanu in v tej regiji,“ je povedala Suzanne Nossel, direktorica društva Amnesty International.

Nosselova je poudarila, da je položaj žensk v tej regiji katastrofalen. "So žrtve posilstev, v otroštvu jih silijo v zakon, ne dovolijo jim šolanja … Nimajo osnovnih človeških pravic. Zlorabe se bodo še naprej dogajale,“ pravi direktorica.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.