Smrtna obsodba: protestnik ubil policista

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Bahrajnu so na smrt obsodili protestnika, ki je ubil policista. Petnajst let zapora je dobilo 13 zdravstvenih delavcev, ki so pomagali protestnikom.
Oglej si celoten članek

Posebno bahrajnsko sodišče je na smrt obsodilo protestnika, ki je med protivladnimi protesti ubil policista na začetku tega leta, je sporočil odvetnik Mohsen Al Alavi.

Posebno sodišče, ki je bilo ustvarjeno v času izrednih razmer, je obsodilo tudi več zdravnikov, ki so pomagali protestnikom. Obsojeni so protivladnih zločinov. Na 15 let zapora je obsojenih tudi 13 zdravstvenih delavcev, ki so med protesti pomagali poškodovanim protestnikom, ostali so dobili krajše kazni.

Protesti vzeli življenja

Več deset tisoč protestnikov se je letos februarja odpravilo na ulice v središču bahrajnske prestolnice Manama. Zahtevali so politične reforme in demokratične spremembe. Vneli so se spopadi med protestniki in policijo. Policisti so v času protestov na ljudi streljali tudi s pravimi naboji.

Zaradi izgredov je bila odpovedana dirka formule 1 za Veliko nagrado Bahrajna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.