Smrtna kazen za pokol na Bostonskem maratonu

Foto: EPA
Foto: EPA
Sodišče je Dzhokharja Tsarnaeva obsodilo na smrt zaradi njegove vpletenosti v bombni napad na Bostonskem maratonu aprila leta 2013.
Oglej si celoten članek

Džohar Carnajev se sooča s smrtno kaznijo z injekcijo, ki mu jo je dosodila porota sodišča v Massachusettsu po dolgotrajnem in mučnem sojenju. Sedem žesk in pet moških je odločalo o tem, ali naj Carnajeva ubijejo z injekcijo, ali naj ga kaznujejo z dosmrtno ječo brez možnosti predčasnega izpusta.

21-letnemu Džoharju pripisujejo vpletenost v bombni napad na Bostonskem maratonu, v katerem so umrli trije ljudje, 264 pa je bilo poškodovanih. Sodili so mu tudi za streljanje na ameriškega policista v spopadu s policijo, v katerega sta se pri begu zapletla z njegovim starješim bratom. Ta je bil v spopadu ubit.

Obramba je 21-letnega fanta branila češ da je “dober fant”, ki ga je na stranpota terorizma zvabil starejši brat. Tožilci so odgovarjali, da je brezsrčno nastavil bombo na prostoru, kjer so bili tudi otroci in da je v njegovem napadu umrl tudi 8-letni deček Martin Richard. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:24 16. Maj 2015.

    Bravo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br />Sem za to, da se smrtno kazen uvede tudi pri nas.

  • 07:28 16. Maj 2015.

    Fant je bil takrat star 19 let, sedaj je 21. Slovenski 19-letniki živijo v hotelu mama, starši se na sestankih …

  • 04:19 16. Maj 2015.

    Se strinjam s teboj, samo poglej pa, kedo pa je še kaj vrnil, kljub temu, da so biliobsojeni, gredo pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.